5 tips til en sundere livsstil

Det kan være svært at få en sundere livsstil. Det kan hurtig virke som en straf, du giver dig selv, for mangel på motion eller usunde spisevaner og det er langt fra den bedste måde for dig at få de sunde vaner. Et sundt liv skal ikke være en straf, det skal være en gave og derfor må du også huske, at mange af de kostråd, kure med mere, som er der ude, ikke nødvendigvis er den rigtige måde for dig, at få et sundere liv. Det kommer ikke af, ikke at spise slik eller motionere hver dag, men af at passe på sig selv. 

 

1. Stress er din værste fjende

Stress er en uset spiller, når det kommer til en dårlig livsstil. Ikke alene er det ikke sundt for dit mentale helbred, men stress gør også mange dårlige ting for din fysiske sundhed. Det nedsætter blandt andet dit imunforsvar, forstyrer din søvn og meget mere. 

 

2. Søvn er en vigtig samarbejdspartner

Det kan være fristende at blive oppe til sent på natten, men for din egen skyld, må du forsøge at undgå den fristelse. Det er nemlig, når du sover, at din krop arbejder og du gør dig selv en tjeneste, ved at give den ro til det. Ellers kan din krop ikke restituere og søvnmangel leder til stress og svækket imunforsvar.

3. Bevægelse og frisk luft

Det lyder utroligt basalt, men du bliver sundere og gladere af at gå en tur i den firske luft. Ikke alene fordi frisk luft hjælper på humør, hovedpine mm, men også fordi bevægelse er med til, at du kommer af med affaldsstoffer og ikke mindst giver dine celler mulighed for at få ilt.

4. Drik væske

Det er utrolig vigtigt for en sund livsstil, at du får nok vand. Vand er nemlig den bedste måde for dig at rehydrere din krop og det er essentielt for at føre næringsstoffer rundt i kroppen og afgifte den på samme tid. Og nej, du kan ikke erstatte dit vandindtag med kaffe, the eller alkohol. 

5. Hold blodsukkeret stabilt

Når dit blodsukker er ustabilt ,kan du mærke træthed, utilpashed eller lyst til at snacke.  Hvis du istedet holder det stabilt igennem hele dagen med små sunde måltider, undgår du de trælse dyk i energi og de mere alvorlige konsekvenser, som det kan have på lang sigt.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk