Kortspil du kan spille fra din computer

Mangler du et kortspil, du kan spille fra din computer? Her vil vi komme med nogle populære og retro kortspil, som enhver hurtigt og nemt kan lære. 

Gin Rummy

Rummy, som en bredere kategori af kortspil, drejer sig om et kortspil, hvor deltagerne prøver at lave sæt  af enten 3 eller flere af samme kulør eller rang eller i forhold til rækkefølge. Det er også et kortspil, hvor spillerne trækker et kort, og derefter kan kassere det, hvis de ikke kan bruge det. Når en spiller er af med alle sine kort, opgøre alle spillere deres point, hvortil det også er muligt at gå i minus. Herefter opstartes en ny runde. Generelt spilles der til et sætpunkt, ofte 500.

Spilforskere mener, at rummy oprindeligt var en kortvariation på det kinesiske spil, mah-jong, og måske stammer fra helt tilbage i 1700’erne. Gennem mange kulturelle og regionale gentagelser blev gin rummy, som fortællingen fortæller, officlet skabt i 1909. Det antages, at de opfandt variationen som en hurtigere version af standard rummy. Historien om gin er dog svær at gennemskue, da den ikke rigtig blev populær indtil 1930’erne. Det er et nemmere spil at lære end bridge og mere familievenligt end et kortspil som poker.

Gin rummy fik derefter sine 15 minutes of fame, da det blev uhyre populær på film, tv og Broadway som et let spil med et bedre omdømme end poker, der kunne spilles over alt og af alle. I slutningen af ​​1930’erne og 1940’erne stammer mange henvisninger fra film og skuespil til spillet, når der henvises til gin.

Det minder også lidt om det spil som vi kender som 500. Du kan finde Regler til 500 her.

Hjerterfri

Hjerterfri falder inden for kategorien af kortspil , der oprindeligt stammer fra whist. I stedet er hjerter unikke, fordi du vil undgå at indsamle for mange af disse afhængigt af kortene i bunken. Hjerter er dårlige, ligesom den berygtede spar dronning i spillet). Det spilles normalt til 100 point, men i modsætning til i rummy, er den person, der når op til 100, faktisk taberen, og personen med de laveste point vinder. Hjerterne svarer her til et point hver, og spar dronningen er 13 point.

Hjerterfri dukkede først op i USA i slutningen af ​​1800’erne, men har oprindelse, der går tilbage til et fransk spil fra 1600-tallet kaldet reversis. Ligesom de moderne hjerter var målet at undgå at få point. Spillet fik et nyt liv i slutningen af ​​årtusindet, da Microsoft Windows inkluderede det som et indbygget spil i deres operativsystemer i starten af 1990’erne. Her var tre modspillere i form af computere, som gjorde, at man kunne spille når man ville.