Omega ure opnår kendisstatus

Omega ure har opnået kendisstatus ved både at optræde på det store lærred, på hånden af verdens ledere, og ikke mindst ved at deltage i olympisk lege. 

Det store lærred

Alle kender James Bond og hans uovertrufne stil. I årenes løb har Agent 007 båret flere urmærker, men ingen af ​​dem har vist sig at være så tæt forbundet med ham som hans Omega  ur.

Omega uret debuterede på Bonds håndled i året 1995.  Et Omega Seamaster båret af den daværende James Bond, Pierce Brosnan. Siden da er Omega ure blev båret i flere film med den berømte agent, inklusive den seneste James Bond, Daniel Craig. Mange Omega ure, der er blevet vist i disse film, hvorefter urerne efterfølgende er blevet solgt for større beløb på auktioner. 

Bortset fra James Bond film er der vist forskellige Omega ure i mange andre film, hvor det velkendte er, men den mest berømte rolle hører bestemt til Apollo 13 filmen. Heri dokumenteres den næsten tragiske mission, da den blev afskåret på grund af den eksplosion, der fratog rumfartøjet fra ilt og elektrisk kraft. Besætningen måtte stole på deres Omega Speedmasters for at komme tilbage til Jorden sikkert igen. Speedmasters var medvirkende til timingen af ​​de kritiske forbrændinger, der skulle pege rumfartøjet mod den rigtige retning, og få astronauterne sikkert hjem.

Verdens ledere

Det er også sikkert at sige, at mange af verdens ledere også elsker Omega. Den sovjetiske præsident Mikhail Gorbatsjov ejer et Omega Constellation Manhattan, mens pave John Paul II bar De Ville Classic fra Omega.

En anden verdensleder og sandsynligvis den mest berømte ejer af Omega uret var John F. Kennedy, som bar det ved sin indvielse i 1961. Uret blev overgivet til Kennedy inden valget, og på indskriften på bagsiden stod der: ”Præsident for USA John F. Kennedy fra sin ven Grant ”. Nu er dette ur gemt i Omegas muserum i Schweiz.

Med til Olympisk Lege

Omega ur har bevist deres pålidelighed, gang på gang. Omega firmaet producerede sin første kronograf i 1989. og inden for en periode på 10 år blev virksomheden ansvarlig for tidsmåling ved mere end 16 sportslige konkurrencer. 

Men et stykke tid før produktionen af ​​deres første kronograf førte Omegas ry for nøjagtighed til, at virksomheden blev erklæret som den officielle tidtager ved 1932. Los Angeles OL. Dette var første gang i historien, at et brand var tilset sådant ansvar.