Pas på dit hjem og firma fra indbrud

Overlever du indbrud? 

Både firmaer og hjem kan være udsat for indbrud nogle gange. Det kan være forfærdeligt, da der ofte bliver stjålet mange ting af værdi og derfor giver et stort tab. Det kan resultere i smadrede vinduer eller mistede arvegenstande som ikke kan erstattes. På samme tid giver indbrud en følelse af usikkerhed i sit hjem som er svær at slippe af med, når først den er kommet. Også i firmaer, på skoler og så videre kan det være et populært mål for indbrud, da der tit ikke er nogen til stede om natten. 

Hvorfor sker indbrud?

Der kan være mange grunde til at du oplever indbrud, men her er nogle af de mest grundlæggende grunde:

– Bygningen bliver set som et nemt mål. Hvis du bor i et gammel hus med rådnende vinduer og eller gamle låse, kan det virke som et nemt sted at bryde ind og derfor virke som et nemt offer for indbrudstyve. Hvis du oplever dette kan du overveje at skifte dine vinduer, døre og låse, så de bliver mere moderne og sværre at komme igennem. På den måde gør du ikke dit hjem eller firma til et nemt mål og sørger for, at det ikke er lige så tiltrækkende overfor tyve.

– Der har været indbrud før. Et indbrud kommer desværre sjældent alene, og hvis nogen først har oplevet at de kan bryde ind, uden at der sker konsekvenser kan det betyde at du vil ende med at få flere indbrud fordi du har vist dem, at det godt kan betale sig. 

– Der har ikke været nogen længe. Tit holder tyve øke med bygningerne før de bryder ind, og hvis det kan ses at du er afsted på ferie uden at der er nogen som tjekker op på huset, eller at skolen har stået tom hele sommeren over, så virker det nemt at bryde ind uden konsekvenser og uden mulighed for at støde ind i folk.

– Du har ikke et godt sikkerhedssystem. Der er mange måder man kan sikre sig fra indbrud fra. En af de mest effektive er Overvågningskamera som vil sørge for at du kan holde øje med hvad der sker i bygningen, så du kan vide hvem der kommer og går. Bare at der er overvågningskameraer vil skræmme de fleste indbrudstyve væk før de kommer tæt på, men selv hvis nogen skulle være dumme nok til at prøve, så vil du have dem fange på film.