Stress og uren hud – og hvad du kan gøre

De fleste mennesker har på et eller andet tidspunkt i deres liv døjet med uren hud. For nogle har årsaget været dårlig kost og ringe motionsvaner, mens det for andre har været på grund af stress. Stress er nemlig en af de psykiske (og fysiske) lidelser der har hårdest indflydelse på vores hud og krops velvære.

Stress er slemt nok i sig selv, og derfor er uren hud lidt et ekstra spark i maven på personen der allerede ligger ned – derfor bør man også gøre sit for at undgå at få det, noget du kan læse meget mere om herunder.

Stress og kostvaner

At være stresset går ofte hånd i hånd med at ikke have nok timer i døgnet. De første ting der ryger i jagten på 25 timer i døgnet er søvn og det gode hjemmelavet måltid, to ting der har en enorm indflydelse på både vores overskud og hud. Hurtig mad er ikke altid godt for vores kroppe og hud. En redbull i bilen på vej til møde, et pølsehorn på en tankstation, en pizza efter arbejde – det er mange bække små der gør den store å, som man siger.

Hvis du går og føler at du har lige mange nok ting at se til, så husk for guds skyld at få din søvn og bruge noget tid på at slappe af når du laver mad – begge ting er med til at sænke stress hos mennesker og bibeholde en flot hud. 

Motion

Selvom motion er det sidste folk med meget på programmet føler at de har overskud til, så er der alligevel noget om snakken. Motion er nemlig med til at øge vores immumforsvar, skabe en mere lige energibalance igennem dagen og det at svede får affaldsstofferne ud af din hud, hvilket i sidste ende giver en flottere hud. 

Motion er desuden en helt fantastisk måde at afstresse på efter en lang dag. At lave noget andet end arbejde er også med til at stimulere hjernen og udløser desuden dopamin og serotonin, de stoffer i hjernen der er forbundet med lykke og velvære. 

Hudplejerutiner

En daglig hudplejerutine kan være en af de vigtigste våben mod en uren hud. Når vi mennesker render ud på gader og stræder får vi alverdens snavs i hovedet, hvilket i sidste ende er med til at give uren hud. Hvis du vasker dit ansigt og passer på det hver dag, kommer det også tilbage til dig i sidste ende.

Læs mere om hudpleje på: Chekos